Wat houdt huiswerkbegeleiding in?

Op een rustige locatie werken aan huiswerk, moeilijke vakken en studievaardigheden, onder persoonlijke begeleiding van een professional. Dat is huiswerkbegeleiding.

Op verschillende locaties in Nederland hebben huiswerkinstituten een ruimte waar scholieren na schooltijd hun huiswerk kunnen maken en persoonlijke begeleiding op maat kunnen krijgen om zo leerachterstanden en -problemen aan te pakken. Huiswerkbegeleiding is iets anders dan bijles. Het biedt leerlingen meer dan extra focus op één vak: het biedt persoonlijke begeleiding op verschillende gebieden, waaronder beter leren plannen en het aanbrengen van structuur in het leerwerk.

Wat doen scholieren op een huiswerklocatie?
Scholieren die huiswerkbegeleiding volgen bij een instituut, melden zich meerdere dagen per week op de locatie van het huiswerkinstituut. Hier gaan ze, onder toeziend oog van een begeleider, aan de slag met de taken die op hun dagplanning staan. De begeleider weet welke leerbehoeftes iedere leerling heeft en helpt bij het maken en controleren van planningen, het overhoren van de lesstof en beantwoordt vragen.
Als alle taken op de planning zijn afgewerkt, kan een leerling naar huis. De boeken kunnen, afhankelijk van het schoolrooster, op de huiswerklocatie blijven liggen. Zo sluiten leerlingen echt hun schooldag af en hebben ze tijd over om even te ontspannen.

Ouders zijn bij een goed huiswerkinstituut altijd nauw betrokken bij de voortgang en de begeleiding van hun kind en hebben inzicht in de resultaten die hun kind boekt.

Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback