Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid heeft drie basiskenmerken: een meer dan gemiddelde taakgerichtheid en volharding bij activiteiten, een hoger dan gemiddelde intellectuele capaciteit. En een meer dan gemiddelde creativiteit bij de aanpak van nieuwe situaties en problemen.

Problemen in het onderwijs door hoogbegaafdheid ontstaan vaak door verveling. Leerlingen die niet voldoende uitgedaagd worden gaan zich met andere zaken bezighouden en richten zich daardoor niet voldoende op de verplichte leerstof. Het is goed als hoogbegaafde leerlingen extra uitgedaagd worden op school én thuis.

Ook aan de sociale activiteiten van de leerling moet aandacht worden besteed om het 'uit de groep vallen' te voorkomen. Er zijn netwerken van hoogbegaafde leerlingen, zodat ze leeftijdgenoten met dezelfde 'handicap' kunnen ontmoeten. Ook internet kan een belangrijke rol hierin spelen.

Huiswerkbegeleiding kan hoogbegaafde leerlingen basisvaardigheden aanleren op hun eigen manier, extra uitdagende opdrachten aanbieden en vooruit laten werken onder begeleiding.

Op zoek naar een instituut?

Bekijk alle Hoogbegaafdheid instituten
Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback