Asperger

Leerlingen die het syndroom van Asperger hebben, hebben vaak weinig moeite met leren, maar wel met het begrijpen van taal en gevoelens van andere mensen.

Asperger is een vorm van autisme. Leerlingen met Asperger hebben, net als kinderen met klassiek autisme, problemen met sociale interactie en zijn vaak bovenmatig geïnteressseerd in één bepaald onderwerp of één activiteit. Het verschil is de spraakontwikkeling. Mensen met de stoornis van Asperger hebben een normale spraakontwikkeling.

Huiswerkbegeleidingsinstituten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van leerlingen met Asperger, weten wat deze kinderen nodig hebben om optimaal te kunnen leren. Zeker omdat kinderen met dit syndroom vaak een hoge of normale intelligentie hebben, is begeleiding op maat een goede manier om hun talenten tot uiting te brengen.

Op zoek naar een instituut?

Bekijk alle Asperger instituten
Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback