Allochtone leerlingen

Scholen zijn verantwoordelijk om allochtone leerlingen met leerachterstanden extra studiebegeleiding te bieden. Als die begeleiding niet afdoende is, is extra ondersteuning in de vorm van huiswerkbegeleiding aan te raden.

Er zijn veel allochtone scholieren die het niet naar hun zin hebben op school, omdat ze niet mee kunnen komen in de klas. Ze krijgen zo een hekel aan school en laten extra begeleiding voor wat het is. Om deze scholieren het goede voorbeeld te geven en ze bewust te maken van het belang van goed onderwijs, zetten sommige huiswerkinstituten allochtone studenten in als huiswerkbegeleiders. Deze studenten kunnen laten zien dat een goede opleiding na het afronden van de middelbare school ook voor allochtone leerlingen is weggelegd.

Er bestaan verenigingen van allochtonen in Nederland die zich op deze vorm van huiswerkbegeleiding hebben gericht.

Ook veel gemeenten zijn projecten voor buitenschoolse begeleiding gestart. Centrale naschoolse opvang voor allochtone scholieren blijkt erg populair en zinvol. Als er ondanks de zorg voor de Nederlandse taal toch nog veel achterstanden zijn waardoor de leerling niet kan meekomen in de klas, kan het erg zinvol zijn om huiswerkbegeleiding te geven. Juist omdat particuliere huiswerkinstituten niet in een schoolse omgeving werken, kan de leerling hier een andere houding aannemen dan op school en kan hij zich bewust worden van het belang van goed onderwijs en het verbeteren van de Nederlandse taal als ondersteuning daarvan.

Op zoek naar een instituut?

Bekijk alle Allochtone leerlingen instituten
Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback