ADHD

ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder, oftewel: Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit. Leerlingen met ADHD hebben moeite zich te concentreren, zijn hyperactief en impulsief en ze vinden het vaak lastig om hun emoties en motivatie te reguleren.

Uit onderzoek blijkt 3% van alle kinderen ADHD te hebben. Dat betekent dat in elke klas wel iemand zit met deze stoornis. ADHD kan ook voorkomen naast andere stoornissen, zoals dyslexie, maar er is wetenschappelijk nog nooit een verband aangetoond. Er zijn geen testen die ADHD voor 100% kunnen vaststellen. Deskundigen kunnen wel steeds beter deze stoornis herkennen. Ga dus naar een ervaren arts, bij voorkeur een kinder- en jeugdpsychiater of een psychiater voor volwassenen. Dit is in ieder geval belangrijk om andere psychische en lichamelijke oorzaken uit te sluiten.

Huiswerkinstituten die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen met ADHD kunnen beter inspelen op de manier waarop deze kinderen leren.

Op zoek naar een instituut?

Bekijk alle ADHD instituten
Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback