ADD

ADD staat voor Attention Deficit Disorder, oftewel het gat/verschil tussen waar je toe in staat bent en wat je uiteindelijk bereikt. Kinderen met ADD hebben last van een concentratiestoornis. ADD lijkt op ADHD, maar de hyperactiviteit ontbreekt.

Het kan zijn dat iemand ADD heeft, als hij chaotisch, vergeetachtig en ongemotiveerd is, maar ook heel creatief, humoristisch en intelligent is. Ook veel dagdromen, zich graag terugtrekken, wel sociaal zijn, maar toch weinig vrienden hebben, zijn mogelijke kenmerken. Iemand met ADD kan verder verslavingsgevoelig zijn, maar ook een sterk analytisch en probleemoplossend vermogen en veel creativiteit hebben. Omdat mensen met ADD snel afgeleid zijn, is studeren vaak een groot probleem.

Het is belangrijk dat de omgeving van iemand met ADD ermee bekend is en er op een goede manier mee omgaat. Er zijn in Nederland nog geen richtlijnen voor de behandeling, maar de aanpak komt overeen met die van ADHD. Er wordt met name gekeken naar het organiseren en leren plannen van taken waarvoor aandacht nodig is. Hier kan een coach of huiswerkinstituut goed bij ondersteunen.

Op zoek naar een instituut?

Bekijk alle ADD instituten
Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback