Hoe kies ik een instituut?

Huiswerkbegeleiding.nl helpt je een huiswerkinstituut of –begeleider te vinden. Maar waar moet je op letten voor je je (zoon of dochter) aanmeldt?

  • Als een scholier slechts moeite heeft met één specifiek vak en een enkele onvoldoende op zijn/haar rapport heeft, is het misschien efficiënter om een bijlesdocent in te schakelen om de achterstand bij dit specifieke vak weg te werken.
  • Als een scholier algemene studieproblemen heeft of achterloopt met meerdere vakken, is huiswerkbegeleiding vaak de oplossing.
  • Een huiswerkinstituut biedt begeleiding in een niet-schoolse omgeving. Voor de meeste leerlingen biedt dit veel voordelen ten opzichte van extra begeleiding op de eigen school. Zo worden de leerlingen uit hun vaste rolpatroon gehaald, zodat ze niet stoer hoeven te zijn tegenover hun klasgenoten. Bovendien krijgen ze begeleiding van iemand anders dan hun eigen docent, waardoor de uitleg ook anders is (en wellicht beter te begrijpen).
  • Veel huiswerkbegeleiders hebben zich gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met een leer- of gedragsstoornis of taalachterstand. Op deze website kun je die huiswerkbegeleiders zoeken door in de zoekpagina te filteren op de specialisaties die je zoekt.
  • Kijk op welke tijden een instituut of begeleider diensten aanbiedt. Soms kan het fijn zijn om bijlessen in de avond te volgen, maar dat is niet overal mogelijk
  • Bij sommige begeleiders is het verplicht om minstens vier dagen huiswerkbegeleiding te volgen, terwijl andere huiswerkbegeleiders hier geen eisen aan stellen. Handig om van tevoren te weten.
  • Ga altijd in zee met een betrouwbare, kwalitatief goede partij. Die zekerheid heb je als een instituut is aangesloten bij een vereniging met een kwaliteitskeurmerk. Bij twijfel is het goed om na te gaan of ouders en school inzicht en inspraak hebben in de voortgang en te onderzoeken of een begeleider/instituut meer biedt dan alleen het overhoren van huiswerk en het beantwoorden van vragen.
  • Vraag andere ouders en/of leerlingen naar hun ervaringen met een instituut.
Logo-homi-blauw_kopie.png

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback