Wat voor rapportcijfer krijgt jouw school?

RTL Nieuws gaf aan het begin van 2016 alle Nederlandse middelbare scholen een rapportcijfer. Aan dat cijfer kun je zien hoe goed leerlingen van die school scoorden op het eindexamen. Wat voor cijfer kreeg jouw school?

Om een rapportcijfer te kunnen geven, bekeek RTL Nieuws de resultaten van scholen van 2012, 2013 en 2014. Er werd gekeken naar de resultaten voor verschillende vakken en of scholen op alle vakken boven het minimum scoren. Scholen krijgen een cijfer voor het aantal vakken waarvoor het gemiddelde van de geslaagde kandidaten lager dan een 5,9 is. De kernvakken Engels, Nederlands en wiskunde tellen zwaarder mee.

Ook kunnen scholen bonuspunten krijgen, bijvoorbeeld als de prestaties van leerlingen in vergelijking met hun advies of achtergrond opvallend goed zijn of als de cijfers voor het schoolexamen niet te hoog zijn in vergelijking met het centraal examen. Als scholen op deze punten juist slecht scoren, krijgen ze minpunten.

Krijgt een school een hoog rapportcijfer, dan zijn de cijfers van de leerlingen dus goed. Scoort een school laag, dan zijn de resultaten minder. Dat wil natuurlijk niet meteen zeggen dat de kwaliteit van een school minder is.

De resultaten van jouw school kun je hier vinden.

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback