Bewegen en leren? Topcombinatie!

Om te studeren ga je meestal rustig aan een bureau zitten. Maar wist je dat je ook heel goed kunt leren terwijl je beweegt? Springen en rekenen blijkt een gouden combinatie!

Dat ontdekten onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum en Rijksuniversiteit Groningen. Ze bedachten het programma Fit & Vaardig voor kinderen op de basisschool. Drie keer per week krijgen leerlingen uit groep 4 en 5 een half uur Fit & Vaardigles. Daarbij gaan ze rekenen of taal doen, terwijl ze bewegen. Zo moeten ze bijvoorbeeld woorden spellen door bij iedere letter te springen, en doen ze tussendoor jogoefeningen.

Wat blijkt? Kinderen die deelnamen aan Fit & Vaardig leerden niet alleen beter en sneller lezen en rekenen dan hun leeftijdsgenoten: ze konden zich in de les erna ook beter concentreren en werden fitter en gezonder.

Of het voor middelbare scholieren ook werkt, is niet onderzocht. Maar dat bewegen een positieve invloed heeft op leren en onthouden, staat volgens de onderzoekers vast. Misschien toch maar eens een klein dansje doen terwijl je Franse woordjes stampt?

Bron: UMCG

Helaas!

close
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat.accepteer
Feedback

Feedback