NLD

NLD staat voor Nonverbal Learning Disability. Een kind met NLD verwerkt nauwelijks informatie via het voelen en zien, maar des te beter via het gehoor en de spraak. Het ‘tactiele’ en visuele geheugen van NLD-kinderen is niet goed ontwikkeld, net als het visueel-ruimelijk inzicht.

Als een kind een duidelijk gebrek aan voorstellingsvermogen lijkt te hebben, moeite heeft met het aanleren en toepassen van regels, problemen met schrijven vertoont door het gebrek aan een fijne motoriek en problemen heeft met lezen en spellen, dan kan dat wijzen op NLD.

Leerlingen met NLD dringen vaak hun eigen visie op, zijn snel uit het veld geslagen en overgevoelig voor kritiek. Ze zijn prikkelgevoelig, ongeduldig en koppig.

In de schoolsituatie is een leerling met NLD gebaat bij het individueel en stap-voor-stap verwerven van informatie en vaardigheden. Het kind moet in eigen tempo kunnen verwerken wat het geleerd heeft en heeft een flinke steun in de rug nodig, omdat het niet vanzelf gaat. Een Remedial Teacher kan daarbij helpen.

Op de kaart vindt u een huiswerkinstituut in de buurt.